Кличко провів нараду на головній локації «Євробачення-2017»

Кличко провів нараду на головній локації «Євробачення-2017»

Мер Києва Віталій Кличко разом з очільниками районів і профільними заступниками провів виїзну нараду на головній локації «Євробачення-2017» – Міжнародному виставковому центрі – щодо підготовки до пісенного конкурсу

Мер зазначив, що багато спекуляцій поширювалися «друзями» України, мовляв, Київ не готовий проводити «Євробачення», водночас міжнародна комісія з представників Європейської мовної спілки, яка відвідала українську столицю минулого тижня, залишилася задоволеною перебігом підготовки.
«На початку травня 2017 року ми будемо на 100% готові до проведення «Євробачення». У нас є потужна команда і ми проведемо пісенний конкурс на належному рівні», – запевнив Віталій Кличко.

Коментуючи ситуацію з недобудовами біля Дніпра, що поруч із місцем проведення конкурсу, мер Києва сказав, що це складне питання, оскільки люди, які купили житло в цих будівлях, вимагають добудувати їх, водночас інші представники громадськості виступають проти і наполягають на знесенні. «Наше завдання – знайти компроміс, привести у належний стан територію, розбити зелені зони, облаштувати набережну, щоб уся територія виглядала доглянутою і сучасною. Адже це – не лише питання проведення «Євробачення», це питання благоустрою нашого міста. Один з варіантів – щоб забудовник знизив поверховість, засклив будівлю і облаштував територію навколо – а це майже 10 га», – зауважив Кличко.
Щодо покинутого довгобуду навпроти МВЦ мер зауважив, що це не власність міста. «Будівля належить «Нафтогазу» і понад 20 років стоїть недобудованою. Ми забрендуємо її, вона не псуватиме загального вигляду», – сказав київський міський голова.
Він також наголосив, що проблем із розміщенням гостей, які приїдуть до Києва на «Євробачення», не виникне, адже у столиці 265 готелів різної категорії.
Кличко також додав, що МАФи навколо станції метро «Лівобережна», які псують зовнішній вигляд міста, буде прибрано, а територію біля станції – облаштовано.
Говорячи про фінансове забезпечення проведення пісенного конкурсу, Віталій Кличко зазначив: «50 млн грн ми вже виділили і 150 млн передбачаємо в бюджеті Києва на наступний рік. Це гроші, спрямовані виключно на проведення «Євробачення». Я не говоритиму про кошти, які йдуть на благоустрій. «Євробачення» відбудеться, гості поїдуть, але нова інфраструктура, нові дороги, нові зелені зони залишаться нам назавжди. І ми вкладаємо гроші в розвиток інфраструктури, у розвиток столиці», – наголосив мер Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: