Депутат Київради Гусовський: У нас немає мера Києва, є мер «Солідарності»

Депутат Київради Гусовський: У нас немає мера Києва, є мер «Солідарності»
Лідер фракції «Самопоміч» у Київраді Сергій Гусовський

У «Самопомочі» звинуватили «Солідарність» у блокуванні виборів до райрад Києва

Вибори до райрад Києва досі не відбулися, адже є судове  рішення, що забороняє ЦВК займатися цим питанням. Така ситуація влаштовує мера Києва Віталія Кличка і фракцію «Солідарність» у Київраді.

Про це заявив у інтерв’ю «Главкому» лідер фракції «Самопоміч» у Київраді Сергій Гусовський.

«Солідарність» зробить усе для того, щоб його (рішення про проведення виборів до райрад Києва – ред.) не було прийнято», - вважає депутат.

На його думку, вибори до райрад «зависли» на невизначений термін, бо їх проведення не на руку меру та провладній фракції.

«Це стає зрозуміло з того, що лише «Солідарність» не підтримала проект рішення звернення до ЦВК, і з того, що його заветував Кличко. Зрозуміло, чиї інтереси він представляє. Фактично Кличко – це не мер Києва, це мер «Солідарності». Чотири з п’яти фракцій хочуть звернутися до ЦВК, а мер каже «ні». І пояснює це якимись колізіями з точки зору розподілу повноважень між міськрадою і райрадами. Але ж ми вже подали проект рішення, який прийнято у першому читанні, якраз про розподіл повноважень. Він пройшов широке обговорення. Всі, хто бажав надати пропозиції, їх надали. Ми підготували його до другого читання, але не виставляємо, бо розуміємо, що воно зірветься», - зазначив депутат.

Він поскаржився на дії «Самопомочі», яка не дає столичним депутатам направити відповідне звернення до ЦВК, а натомість не пропонує альтернативи.

Нагадаємо, вибори до райрад, як було визначено міськрадою, мали відбутися ще 27 березня цього року, але громадська організація «Наждак» поскаржилася до Окружного адмінсуду, який заборонив ЦВК здійснювати дії стосовно районних виборів у столиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: