Кличко розказав, чому киянам заздрять мешканці інших міст Європи

Кличко розказав, чому киянам заздрять мешканці інших міст Європи

Києву випала честь приймати цього року фінал Ліги чемпіонів УЄФА

Київ урочисто зустрів кубки Ліги чемпіонів УЄФА, які отримають переможці жіночого та чоловічого фіналів. Урочистості відбулися на Хрещатику, біля Київської міської державної адміністрації.

«Я щасливий, що сьогодні кубки Ліги чемпіонів УЄФА, знаходяться у Києві. І що саме наше місто 26 травня прийматиме фінал найпрестижнішого європейського клубного турніру. А до сьогоднішнього вечора доторкнутися до легендарних кубків, сфотографуватися з ними, можуть кияни та гості нашого міста», - заявив мер Києва Віталій Кличко, що брав участь у церемонії.

За словами столичного очільника, проведення фіналів Ліги чемпіонів УЄФА в столиці – це нагода презентувати Київ та Україну десяткам тисяч вболівальників, які прибудуть на один з найпрестижніших футбольних чемпіонатів до України з різних куточків світу.

«Думаю, нам заздрять мешканці багатьох міст Європи. Бо саме Києву випала честь приймати цього року фінал Ліги чемпіонів УЄФА. І це - нагода презентувати наше місто і нашу країну», - додав він.

Кличко висловив сподівання, що на фінал Ліги чемпіонів до Києва приїдуть десятки тисяч туристів зі всього світу. Тому завдання столиці - продемонструвати їм українську гостинність, познайомити з традиціями та в черговий раз показати, що Україна - це частина Європи.

«І для нас це дуже важливо. Спорт не має кордонів і, справді, здатен змінювати світ. Я переконаний в цьому, як професійний спортсмен і як мер нашого прекрасного міста», - зауважив міський голова.

Також Кличко запевнив, що місто гідно впорається із завданням провести такий престижний футбольний турнір на високому рівні, як і Євробачення у минулому році.

Кубок, який отримає чоловіча футбольна команда, Кличку вручив Амбасадор фіналу Ліги чемпіонів УЄФА в Києві, головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко

За словами президента ФФУ Андрія Павелка, від завтра кубки відвідають різні міста України, зокрема кубки побувають в Херсоні, Маріуполі, Дніпрі, Одесі, Харкові та Львові.

Раніше з’явилося відео церемонії передачі кубків Ліги чемпіонів Києву.

Фінал жіночого турніру відбудеться 24 травня на стадіоні «Динамо» імені Лобановського, чоловічого - 26 травня на «Олімпійському».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: