Кличко розповів, як Київ допомагає бізнесу під час карантину

Кличко розповів, як Київ допомагає бізнесу під час карантину
Під час обмежувальних заходів найважче малому та середньому бізнесу

На час обмежувальних заходів підприємців звільнили від кредитних виплат

Мер Києва Віталій Кличко розповів про заходи, які запровадила столиця для підтримки малого та середнього бізнесу. Про це він сказав під час онлайн-пресконференції.

«Місто, наскільки може, підтримує підприємців. Нещодавно Київрада ухвалила рішення про надання пільги - 50 відсотків знижки для малого та середнього бізнесу на сплату за оренду комунального майна. У разі неможливості використання об’єкта - так само на період обмежень - орендарів комунального майна звільнили від оплати за договорами оренди», - повідомив Кличко.

Крім того, за словами мера, підприємці мають отримати кредитну підтримку згідно з ухваленими парламентом так званими «антивірусними» законами.

Також, з 1 березня до 30 квітня фізичних осіб-підприємців звільнили від сплати єдиного соціального внеску.  

«Столичні підприємці можуть скористатися послугою «часткового безробіття» на період дії обмежень. Для її отримання потрібно звернутися до Центрів зайнятості за місцем реєстрації як платника єдиного внеску. Також вже почали діяти «кредитні канікули». На час обмежувальних заходів підприємців звільнили від кредитних виплат, - сказав мер. - Київрада виділила кошти на відновлення програми фінансово-кредитної підтримки малого та середнього бізнесу. Тобто, інструменти підтримки є. Головне – скористатися ними».

Нагадаємо, раніше Кличко заявив, що Київ може втратити мільярд гривень через кризу, пов’язану з боротьбою з коронавірусом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: