Кличко запевняє, що в гуртожитках столиці немає спалахів коронавірусу

Кличко запевняє, що в гуртожитках столиці немає спалахів коронавірусу
У Київському інституті музики імені Глієра провели дезінфекцію після виявлення там хворого на коронавірус

Київ вчасно запровадив обмежувальні заходи

На сьогодні не виявлено спалахів коронавірусу в столичних гуртожитках. Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції, відповідаючи на запитання ЗМІ.

«У Києві сьогодні 473 гуртожитки різних форм власності. 77 з них – у комунальній власності міста. Ми дуже вчасно запровадили обмежувальні заходи. Ще 18 березня міська влада звернулася до закладів вищої освіти, аби вони виконали протиепідемічні заходи та відпустили студентів із гуртожитків додому. Студентам, які не мають можливості змінити місце перебування, дозволили жити в гуртожитках на період карантину. Керівникам закладів вищої освіти було доручено посилити санітарний і протиепідемічний режим у гуртожитках», - розповів Кличко. 

За його словам, всі заклади забезпечили миючими та дезінфікуючими засобами, обладнали приміщення для ізоляції хворих у разі потреби, запровадили обов’язковий температурний скринінг та постійний нагляд медпрацівниками.

«У нас були поодинокі випадки, коли в гуртожитках виявляли хворих. Всі пам’ятають ситуацію з Київському інституті музики імені Глієра. Там виявили зараженого молодого чоловіка. Втім, його вчасно госпіталізували. А всі інші студенти, які перебували в гуртожитку, пройшли двотижневу обсервацію», - підкреслив мер Києва.  

Такий же суворий режим місто запровадило і в гуртожитках, де живуть працівники комунальних підприємств столиці. Там теж постійно проводять дезінфекцію. Лікарі регулярно оглядають мешканців та вимірюють їм температуру. Якщо є підозра на коронавірус – пацієнта госпіталізують до лікарні.

«Спалахів хвороби в столичних гуртожитках на сьогодні не виявлено», - зазначив Кличко.

Нагадаємо, у гуртожитку під Києвом в селі Петропавлівська Борщагівка на вул. Оксамитова, 18-А зафіксували спалах коронавірусу.

Також спалах коронавірусу зафіксували у Вишневому 21 квітня. Тоді було відомо, в гуртожитку виявили 37 осіб з коронавірусом, в тому числі й двох дітей. 

Станом на ранок 23 квітня було підтверджено випадки коронавірусної хвороби (Covid-19) у 78 мешканців гуртожитку у м. Вишневе, з них діти до 17 років – 16.

Як повідомлялося, станом на ранок 28 квітня, у Києві підтверджено 1298 випадків Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 78 особи. 

Кличко повідомив, що серед нових випадків три серед медиків.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: