У 20-поверховому гуртожитку під Києвом - черговий спалах коронавірусу

У 20-поверховому гуртожитку під Києвом - черговий спалах коронавірусу
У гуртожитку під Києвом - черговий спалах коронавірусу

Заражені шестеро студентів і комендант

У гуртожитку під Києвом в селі Петропавлівська Борщагівка на вул. Оксамитова, 18-А зафіксували спалах коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба ОДА в Facebook.

«Осередок виявили випадково. В ніч на п'ятницю 22-річному хлопцю стало погано і він втратив свідомість. Ніяких симптомів коронавірусу не було. Однак, в лікарні йому зробили ПЛР-тест і за добу дізналися про позитивний результат. У неділю почали тестувати контактних осіб. На сьогоднішній день протестували 20 осіб. Ввечері надійшло ще 50 зразків. Тестування триває», - йдеться в повідомленні.

Гуртожиток - 20-поверхова будівля, що належить приватному ВНЗ. Система - блокова. На кожному поверсі по 4 блоки. На кожні три кімнати - кухня і санвузол.

Зараз там знаходяться 152 особи, в основному іноземні студенти. Захворіли шестеро з них і комендант гуртожитку.

Приймаються стандартні протиепідемічні заходи: обмеження доступу до гуртожитку сторонніх осіб; обмеження пересування жителів між поверхами; щоденний температурний скринінг всіх жителів.

Вже проведена ґрунтовна дезінфекція гуртожитку і надані рекомендації щоденної дезінфекції.

Протиепідеміологічному штабу Києво-Святошинської райдержадміністрації доручено встановити на вході санітарно-карантинний пункт.

Згідно з рішенням Кабінету міністрів України вказаний гуртожиток визначено ізолятором.

Нагадаємо, станом на 27 квітня у Київській області офіційно підтверджено 570 випадків захворювання на коронавірус. З них вже одужало 57 людей.

Як повідомлялося, станом на ранок 27 квітня, у Києві підтверджено 1220 випадків Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 32 особи. У Київській області зафіксовано 570 випадків захворювання на коронавірус (збільшення на 28 порівняно з попередньою добою). 57 людей одужали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: