Міська влада попередила киян, що їм на голови можуть звалитися бурульки

Міська влада попередила киян, що їм на голови можуть звалитися бурульки

Комунальні служби міста вже приступили до роботи з розчищення покрівель від бурульок

За прогнозом синоптиків, найближчими днями у Києві очікуються температурні перепади, внаслідок яких на дахах будинків, виступаючих частинах будівель і на великих деревах масово утворюються крижані бурульки. У зв’язку з цим комунальні служби міста вже приступили до роботи з розчищення покрівель від бурульок. Про це повідомили в Управлінні з питань надзвичайних ситуацій.

Інспектори з благоустрою перевіряють, як балансоутримувачі очищають покрівлі від снігу й бурульок. За нерозчищені дахи міські інспектори з благоустрою складатимуть адміністративні протоколи, попереджають у КМДА.

Міська влада закликає киян бути обережними та уважними на період температурних коливань, звертати увагу на огороджені території та не заходити за їхні межі.

Якщо ви помітили небезпечну неогороджену територію – звертайтесь на міські гарячі лінії: 1551 (зі стаціонарного), (044) 205-73-37 (із мобільного).

Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА наголошує:

  • не заходьте за межі встановлених огорож, звертайте увагу на наявність буруль на дахах будинків;
  • за можливості, тримайтеся на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, обираючи найбільш безпечний маршрут для руху вулицями міста;
  • будьте уважними під час прогулянок у парку, особливо з дітьми. На деревах утворюється значний сніговий покрив, подекуди з них може впасти велика брила снігу разом із бурульками;
  • власникам автотранспорту не слід паркувати машини біля будинків;
  • якщо під час руху ви почули зверху підозрілий шум – не зупиняйтесь та не підіймайте голову, є небезпека обвалу снігу або крижаної брили; бігти від будівлі теж не можна, треба якомога швидко притиснутися до стіни.

За прогнозом Українського гідрометцентру, вночі 22 березня очікується 6-8° морозу, 23 та 24 березня без опадів, на дорогах місцями ожеледицю, вітер змінних напрямків, 3-8 м/с, температура вночі 9-11° морозу, вдень близько 0°.

Як повідомлялося, підприємства «Київавтодору» з ночі проводять роботи з очищення вулиць міста від снігу.

Найближчими днями шляхово-експлуатаційні підприємства проводитимуть роботи з вивезення снігу, і вже незабаром дорожники розпочнуть активний дорожньо-будівельний сезон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: