На Борщагівці грабіжник за годину пограбував декілька місцевих мешканців

На Борщагівці грабіжник за годину пограбував декілька місцевих мешканців

В столиці правоохоронці затримали грабіжника, який три місяці тому звільнився із місць позбавлення волі.

За годину він пограбував по черзі двох місцевих мешканців. До цього віннеодноразово притягувався до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Правоохоронці перевіряли інформацію про злочин відносно неповнолітнього: до поліції зателефонувала жінка і розповіла, що з телефону її сина надійшов дзвінокневідомого чоловіка з вимогою передати двісті гривень, інакше їй «доведетьсязбирати на його похорон». Жінка не розгубилася і зателефонувала в поліцію.

За кілька хвилин зловмисника затримали. Хлопець впізнав свого кривдника та розповів, як усе сталося. Близько 17-ї години на вулиці до нього підійшов чоловік та наказав віддати 50 гривень. Хлопець гроші віддав, але чоловік забрав ще й телефон, вдаривши його у живіт. Після цього він подзвонив його матері з вимогоюнадати гроші, а неповнолітньому наказав чекати батьків.

Затримали зловмисника біля пункту ремонту мобільних телефонів. Він вирішив здатипривласнений гаджет на запчастини, бо не зміг його розблокувати.

Саме з цього закладу поліцейські вилучили ще один телефон, який затриманий здав годиною раніше. Інший потерпілий теж впізнав кривдника та розповів, що незнайомий чоловік спитав, чи є в нього 100 гривень. Злякавшись, він віддав не тільки кошти, але й телефон, який незнайомець попросив, аби «подзвонити».

Зі слів затриманого, він вже чотири рази відбував покарання за вчинення аналогічних злочинів. Останнього разу звільнився з колонії суворого режиму три місяці тому за так званим «законом Савченко».

Слідчим відділом Святошинського управління поліції столиці відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до шести років позбавлення волі.

Правоохоронці перевіряють фігуранта провадження на причетність до вчинення аналогічних правопорушень на території столиці. Триває досудове розслідування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: