На фасаді легендарної «Кінопанорами» покажуть фільм на знак протесту

На фасаді легендарної «Кінопанорами» покажуть фільм на знак протесту
Замість кінотеатру збираються побудувати готель «Панорама»

Турецький фільм про боротьбу громади Стамбула за місцевий кінотеатр проектуватиметься на будівлю «Кінопанорами»

У вівторок, 16 жовтня, о 19:00 біля легендарного кінотеатру «Кінопанорама» відбудеться показ документального кінофільму «Audience Emancipated: боротьба за кінотеатр «Емек». Про це повідомляють організатори на сторінці події у Facebook.

Турецький фільм про боротьбу громади Стамбула за місцевий кінотеатр проектуватиметься на будівлю «Кінопанорами». Усім учасникам рекомендують тепло вдягнутись і захопити чай, адже показ відбудеться просто неба.

У 2010 році кінотеатр «Емек» у Стамбулі закрили, щоб перетворити на торговий центр. Тисячі місцевих активістів вийшли на вулиці з вимогою не чіпати кінотеатр, побудований у ХІХ столітті. Влада натомість запевняла, що не руйнує «Емек», а просто перенесе кінотеатр на верхні поверхи ТРЦ, і потрапити до нього можна буде, пройшовши повз п’ять поверхів магазинів та фуд-кортів.

«Ми висловлюємо незгоду з насильницькою експропріацією публічних просторів шляхом відтворення практик перегляду кінофільмів, обговорень, лекторіїв та перформансів на межових місцях, куди ми виявились несподівано витісненими», – заявляють організатори кінопоказу, який відбудеться за підтримки кінофестивалю Docudays UA.

Нагадаємо, кінотеатр «Кінопанорама» припинив кінопрокат з 1 жовтня

Власник кінотеатру «Кінопанорама», група компаній ISTIL Group Мохаммада Захура, вирішила закрити кінотеатр «Кінопанорама» для проведення капітального ремонту.

Пізніше стало відомо, що на місці столичного кінотеатру «Кінопанорама», який закрився 30 вересня, буде побудований тризірковий готель.

Готель буде носити назву «Панорама». Оприлюднено проект тризіркового готелю.

Крім того, припинив свою роботу ще один із найстаріших кінотеатрів у центрі Києва – кінотеатр «Україна» на вулиці Городецького.

Останній день роботи обох кінотеатрів був 30 вересня.

Розташований в центрі Києва кінотеатр «Кінопанорама» відкрився в 1958 році як перший в СРСР панорамний кінотеатр. В сучасності відомий насамперед показом фестивальних, документальних та артхаусних фільмів. Також ньому регулярно проводилися зустрічі з митцями. В кінотеатрі є два зали: великий на 405 місць, та малий зал на 30.
У 2008 році кінотеатр приватизувала компанія бізнесмена Мохаммада Захура ISTIL Group.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: