На Київщині судитимуть двох дівчат, які займалися грабежом на вулиці

На Київщині судитимуть двох дівчат, які займалися грабежом на вулиці

Дівчата, застосовуючи насильство до жінки на вулиці, викрали в неї гроші на загальну суму понад 200 тисяч гривень

За процесуального керівництва прокуратури Київської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох дівчат, одна з яких є неповнолітньою, за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 186 (грабіж, вчинений у великих розмірах) КК України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

«Під час досудового розслідування встановлено, що дівчата, перебуваючи у м. Фастів, з корисливих мотивів почали штовхати жінку, а після того, як потерпіла впала на землю, зловмисниці наносили удари ногами по її тілу. Під час побиття одна з дівчат вихопила сумочку потерпілої, в якій знаходились грошові кошти та мобільний телефон на загальну суму понад 230 тисяч гривень. Після цього дівчата сіли в автівку, в якій їх чекали двоє хлопців, та залишили місце вчинення злочину. Викрадені кошти зловмисники поділили між собою»,  – інформує прокуратура.

Дії хлопців кваліфіковано за ч. 1 ст. 396 (приховування злочину) та ст. 198 (заздалегідь не обіцяне отримання, зберігання та збут майна, завідомо одержаного злочинним шляхом за відсутності ознак легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України. Обвинувачені повністю визнали свою вину в інкримінованих злочинах, обвинувальні акти разом з угодами про визнання винуватості направлено до суду для розгляду по суті.

Обвинувальні акти стосовно дівчат затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті, зловмисницям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Як повідомлялося, у Соломянського району столиці неповнолітній викрав із супермаркету чотири пляшки віскі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: