На Київщині викрито банду, яка постачала наркотики з Росії (фото)

На Київщині викрито банду, яка постачала наркотики з Росії (фото)
Вилучені наркотики та гроші

У фігурантів справи виявлено та вилучено наркотиків на загальну суму понад 1 млн грн, бойові гранати та грошові кошти

Прокуратурою Київської області викрито організовану групу у складі 4 осіб, які на території області розповсюджували наркотичні засоби, постачання яких здійснювалось з Російської Федерації. Під час санкціонованих обшуків у фігурантів кримінального провадження виявлено та вилучено наркотиків на загальну суму понад 1 млн грн, бойові гранати та грошові кошти.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, установлено, що 28-річна жінка організувала та очолила злочинну групу, учасники якої мали зв’язки серед наркозалежних осіб та досвід спілкування з ними. 

Крім того, з метою постійного забезпечення учасників угрупування необхідною кількістю мета дону до складу групи входила постачальник наркотичного засобу, який вона отримувала з Російської Федерації.

З метою фіксації злочинної діяльності організованої групи правоохоронцями проведено 13 оперативних закупівель наркотичного засобу – метадону. 

За результатами проведення ряду санкціонованих обшуків за адресами проживання учасників організованої групи та у місцях зберігання і розповсюдження наркотичних засобів, виявлено та вилучено півкілограма метадона на суму 1 млн грн, 200 г марихуани на суму 10 тис. грн, а також бойові гранати, банківські картки, мобільні телефони, сім-карти та грошові кошти у сумі 50 тис. грн.

Трьох осіб затримано у порядку ст. 208 КПК України, наразі проводяться невідкладні оперативні заходи щодо розшуку та затримання четвертого зловмисника.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманим особам у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.307 (незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збут наркотичних речовин, вчинене організованою групою) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: