На лівому березі Києва будують нову надпотужну електромережу

На лівому березі Києва будують нову надпотужну електромережу
Нова потужна електромережа буде живити новобудови на Осокорках

Нова високовольтна мережа довжиною 4,5 км пройде через Дніпро та буде змонтована на опорах португальського виробництва, які поширені у ЄС

ДТЕК «Київські електромережі» будує нову транзитну лінію «ТЕЦ-5 – Славутич-1» та «ТЕЦ-5 – Славутич-2» загальною вартістю 164 мільйони гривень.

Нова потужна електромережа буде живити новобудови на Осокорках та допоможе розвантажити значну частину підстанцій на лівому березі. Замість двох електроенергію передаватимуть чотири високовольтні повітряні лінії. Про це повідомляє прес-служба ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі».

Наразі триває перший етап проекту – встановлення нових сучасних металевих опор португальського виробництва. Такий тип конструкцій у Києві встановлюється вперше, хоча в країнах ЄС його активно використовують для будівництва високовольтних ЛЕП. На відміну від бетонних, вони компактніші біля основи та простіші в обслуговуванні.

Буде підвищена і надійність кріплення нової ЛЕП. Старі опори встановлювалися в землю на 4 м, а нові – на 8 м. Це пов’язано з особливістю ґрунту, адже роботи проводяться майже біля самого Дніпра. Наразі змонтували вже дванадцять нових опор. Ще п’ять встановлять до кінця поточного року. На цьому перша частина проекту закінчиться. Попереду – прокладення у 2019 році повітряних ліній через Дніпро.

Нагадаємо, нещодавно ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» відключило електроенергію двом будинкам на Харківському шосе у Києві.

30 жовтня мешканці будинків за адресами вул. Харківське шосе, 19 та 19-А в Києві перекрили дорогу, вимагаючи відновити подачу електроенергії. Акція протесту продовжилася 31 жовтня.

Пізніше ДТЕК Київські електромережі відновило електропостачання будинків на Харківському шосе, 19 та 19-А після досягнення домовленостей про погодження графіку погашення боргу у розмірі понад 3 млн грн, що накопичений обслуговуючою організацією ТОВ «ДІМ-СЕРВІС 19».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: