У будинки Войцеховського на Харківському шосе дали світло

У будинки Войцеховського на Харківському шосе дали світло
Без світла були близько 2 тисяч жителів двох будинків на Харківському шосе

У результаті переговорів загальну суму боргу вирішили розбити на пропорційні платежі, які мають бути сплачені до 1 липня 2019 року

ДТЕК Київські електромережі відновило електропостачання будинків на Харківському шосе, 19 та 19-А після досягнення домовленостей про погодження графіку погашення боргу у розмірі понад 3 млн грн, що накопичений обслуговуючою організацією ТОВ «ДІМ-СЕРВІС 19». Про це повідомила прес-служба Київської міської держадміністрації.

У результаті переговорів загальну суму боргу вирішили розбити на пропорційні платежі, які мають бути сплачені до 1 липня 2019 року. Перший транш у сумі близько 250 тис. грн від ТОВ «ДІМ-СЕРВІС 19» надійшов вже сьогодні. Решту – близько 2,7 млн грн – виплатять протягом встановленого терміну. Тому, згідно домовленостей, енергетики відновили електропостачання будинків 19 та 19-А на Харківському шосе.

Представникам ініціативних груп мешканців запропонований алгоритм вирішення проблеми, який дозволяє виконати технічні умови та укласти договір про приєднання до електричних мереж за постійною схемою живлення. Однак надалі мешканці мають виконати технічні умови, без чого неможливе стабільне електропостачання у будівлі, дотримуватись графіку погашення боргу та не допустити накопичення боргу у подальшому.

Нагадаємо, ввечері 30 жовтня мешканці будинків за адресами вул. Харківське шосе, 19 та 19-А в Києві перекрили дорогу, вимагаючи відновити подачу електроенергії. Акція протесту продовжилася 31 жовтня.

ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» заявило, що готове відновити електропостачання двох будинків на Харківському шосе відразу після сплати частини боргу і підписання графіка погашення решти боргу.

Як відомо, ТОВ «ДІМ-СЕРВІС 19», що обслуговує ці будинки, накопичило заборгованість у сумі понад два млн грн перед ДТЕК Київські електромережі за вже спожиту електроенергію. У зв’язку з цим компанія припинила подачу електроенергії до будинків.

У серпні 2017-го Харківське шосе також перекривали через відсутність води та електрики.  

Тоді у «Київенерго» заявили про борг у понад 3 млн гривень компанії, яка належить скандальному забудовнику Анатолію Войцеховському. Люди ж запевняли, що не мають боргів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: