На Подолі побудують музичну школу за новітніми технологіями

На Подолі побудують музичну школу за новітніми технологіями

Проектом передбачено будівництво триповерхової будівлі з класами для проведення занять і двома концертними залами

У Подільському районі Києва на проспекті Свободи, 5 за новітніми технологіями побудують дитячу музичну школу, яка одночасно зможе прийняти 160 учнів. Підписано відповідне розпорядження КМДА.

Проектом передбачено будівництво триповерхової будівлі з класами для проведення занять і двома концертними залами.

Дитячу музичну школу № 12 було засновано 1964 року та розміщено в приміщенні середньої школи № 34. У 1994-му, у звʼязку із реконструкцією будівлі, музшколу було тимчасово перенесено на 2-й поверх ЖЕКу № 704 в переобладнане для проведення занять приміщення. 8 листопада 2007 року було прийнято рішення Київради про надання земельної ділянки Київській дитячій музичній школі № 12 для будівництва, експлуатації та обслуговування школи на просп. Свободи, 5 у Подільському районі. А в 2009 році отримано державний акт на право постійного користування цією земельною ділянкою.

Наразі в школах естетичного виховання 2631 учень отримує спеціалізовану музичну, художню та хореографічну освіту, із них 2182 – за рахунок бюджету та 449 – за рахунок груп самоокупності. Нині конкурс до деяких музичних шкіл (№ 12, № 31, № 35, школи мистецтв ім. С. Турчака) складає понад 10 осіб на місце.

Замовником робіт визначено Подільську РДА, яка має обрати проектну та підрядну будівельну організації. Фінансування будівництва здійснюватиметься за рахунок бюджетних коштів – у рамках Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2018-2020.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: