На Софійській площі очікується неймовірне дійство: лунатимуть симфонії Верді та Копленда

На Софійській площі очікується неймовірне дійство: лунатимуть симфонії Верді та Копленда
Диригент Ріккардо Муті

Біля святої Софії відбудеться масштабний концерт класичної музики

Київ прийматиме міжнародний музичний проект «Шляхи дружби». Понад 300 музикантів з України та Італії мають зіграти класичну музику під керівництвом диригента Рікардо Муті.

Проект народився 20 років тому в Сараєві – у місті, яке продовжували бомбардувати, зіграв симфонічний оркестр. Відтоді музиканти вже побували в Єревані, Токіо та Дамаску. Цього року і українці зможуть побачити це неймовірне дійство – це станеться 1 липня на Софійській площі, повідомляє ТСН.

Концерт відбудеться за участю всесвітньовідомого американського актора Джона Малковича, українських оперних зірок Людмили Монастирської та Сергія Магери.

«Біля святої Софії близько 20 тисяч людей можуть подивитися безпосередньо, і я думаю, мільйони людей на своїх телеекранах», - сказав міністр культури Євген Нищук.

Як повідомлялося, 14 червня о 20:00 в одному з найромантичніших куточків Києва – Маріїнському парку (літня сцена «Мушля») - прозвучать найвідоміші ліричні оперні арії у виконанні двох молодих успішних музикантів із Португалії та Франції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: