На утеплення будинку київське ОСББ отримало від європейців понад 20 тис. євро

На утеплення будинку київське ОСББ отримало від європейців понад 20 тис. євро

Утеплено найхолодніший фасад будинку ОСББ «Авіатор–17» у Святошинському районі

ОСББ отримало компенсацію від європейських донорів у розмірі 40% від суми кредиту, взятого в банку

Київське об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) «Авіатор–17» реалізувало утеплення фасаду будинку, розташованого у Святошинському районі столиці, в рамках програми фінансування енергоефективності житла Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) IQ energy. Проект було реалізовано за рахунок банківського кредиту у розмірі майже 1,7 млн грн. За умовами програми, ОСББ отримало компенсацію від європейських донорів у розмірі 40% від суми кредиту. Загальна сума компенсації склала 20643 євро. Про це стало відомо «Главкому» від керівництва програми IQ energy.

Зазначається, що наразі проект, реалізований з ОСББ «Авіатор-17», — найбільший для програми IQ energy в сегменті ОСББ.

«Компенсацію можна отримати на основне обладнання, супутні товари та вартість монтажних робіт. Деякі роботи, такі як встановлення лічильників тепла, можна робити і під час опалювального сезону. Гроші на компенсації є в наявності, як для фізичних осіб, так і для ОСББ. Не треба чекати жодних додаткових узгоджень, можна вже зараз звертатися в програму», — розповіла керівник програми IQ energy Оксана Булгакова.  

«Ми зробили утеплення північного, найхолоднішого фасаду будинку. Ще до закінчення всіх робіт наші мешканці відмітили, що в їх квартирах стало тепліше, збільшився комфорт. Проект реалізовувався з контролем з боку інженерів IQ energy, що стало додатковою запорукою його якісного виконання», — сказала голова ОСББ «Авіатор–17» Жанна Петрусь.

Нагадаємо, що програма IQ energy вже більше двох років працює в Україні і надає можливість фізичним особам зробити своє житло енергоефективним та отримати компенсацію від європейських донорів. А з квітня 2018 року й українські ОСББ мають можливість взяти участь у програмі. Грантове фінансування в розмірі 15 мільйонів євро надано на цілі програми IQ energy Східноєвропейським фондом енергоефективності та довкілля (E5P), де Європейський союз надає найбільший внесок. Грант на надання технічної допомоги для реалізації програми надано Фондом E5P та Урядом Швеції в рівних частках.

Розмір компенсації для ОСББ за програмою IQ energy складає 40% від суми кредиту/інвестицій. Компенсація поширюється не тільки на основну категорію, але й на послуги монтажу, а також супутні матеріали, за умови їх придбання в кредит у банку-партнера програми IQ energy. Компенсацію виплачують у євро на банківський рахунок позичальника в банку, у якому було отримано кредит.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: