Неймовірні вбрання та унікальні прикраси: у Києві презентували благодійний календар «Щирі. Свята» (фото)

Неймовірні вбрання та унікальні прикраси: у Києві презентували благодійний календар «Щирі. Свята» (фото)
Співачка Джамала приміряла традиційний весільний костюм заможної нареченої з Полтавщини (Черкаська обл.) початку ХХ століття
Фото: Проект «Щирі»

Кожен місяць у календарі присвячено традиційному українському святу

15 українських зірок знялися для благодійного календаря «Щирі. Свята». Весь прибуток від продажу календаря буде передано на реконструкцію Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара».

Історія проекту «Щирі» розпочалася в 2014 році, як соціальна ініціатива. Проект отримав таку популярність, що став традицією. У 2016 відбулося продовження – «Щирі. Спадщина». Тематика календаря на 2019 рік «Щирі. Свята».

Кожен місяць у календарі присвячено традиційному українському святу, на що вказують атрибути та елементи вбрання. Кожна з 12 зіркових світлин – 12 історій про строї та традиції з різних регіонів України.

Героями зйомки стали співачки Тіна Кароль, Джамала, Ніна Матвієнко, Ната Жижченко(ONUKA), учасниці гурту Dakh Daughters Соломія Мельник та Наталка Галаневич, Олександра Заріцька (KAZKA), телеведучі Маша Єфросиніна, Леся Нікітюк, Марина Кухар, Руслан Сенічкін та Людмила Барбір, Григорій Решетник з сім'єю та прима-балерина Катерина Кухар.

Для зйомки, що тривала більше 17 годин, команда проекту та стиліст Наталя Каменська підібрала 20 автентичних строїв кінця XIX – початку XX століття. Образи зіркових учасників доповнювали традиційні святкові атрибути - жайворонки з тіста до свята 40 святих, весільні калачі, різдвяні пряники-панянки, лепеха на трійцю. Для героїнь зібрали більше 50 кілограм унікальних прикрас: натуральних коралів, бурштинового та скляного дутого намиста. А на реставрованих столітніх вінках можна було побачити такі елементи як парафінові «пупляшки», паперові квіти та листя, бісер, стрічки, сухозлітки, фігурні лелітки, вовняні нитки та помпони.

Придбати благодійний календар на 2019 рік можна за посиланням https://goo.gl/wssXjU або у ТЦ Домосфера, магазинах Folkmart, Народний дім Україна, Yakaboo, Буква. Є можливість замовити ексклюзивний календар із автографом зіркового учасника.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: