Ніч у наметах на Поштовій минула спокійно, киян кличуть під мерію (відео)

Ніч у наметах на Поштовій минула спокійно, киян кличуть під мерію (відео)

Киян закликають прийди до мерії і захистити Поштову площу

У наметах на Поштовій площі, встановлених активістами у середу, 20 червня, після демонтажу ними воріт на будівельному майданчику на місці розкопок, ніч минула спокійно. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook дослідниця Києва, громадська активістка Аннабелла Моріна.

«Я була першою людиною, яка спала в наметі на Поштовій площі. Решта просто не спали», - написала вона.

Моріна закликала киян прийти сьогодні о 10:30 перед КМДА.

«Цей день розставить крапки над «i». Хто ми, чи потрібно нам наше справжнє минуле. Чи потрібно нам справжнє майбутнє. Якщо місто не захистить Поштову площу, археологічні розкопки, старовину, місце хрещення, значить, всього цього у нас не буде. Не обманюйте себе «компромісами» влади. Відразу після прийняття бажаного їй рішення (не дай Бог), вона включить каток», - зазначила активістка.

Як повідомлялося, 20 червня активісти демонтували ворота і встановили контроль на будівельному майданчику на Поштовій площі в Києві, де були знайдені артефакти часів Київської Русі. На Поштовій площі мітингувальники встановили намети, звукопідсилювальну і музичну апаратуру, а також обіцяють установити намети під будинками ініціаторів проекту рішення, згідно з яким інвестдоговір із забудовником не планується розривати.

Раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що Київрада на своєму засіданні у четвер, 21 червня, розгляне узгоджений проект рішення щодо збереження артефактів, знайдених під час розкопок на Поштовій площі.

Нагадаємо, кілька років тому під час будівництва підземного торговельного центру на Поштовій площі у Києві археологи розкопали вулицю XI-XII століть. Серед знахідок: печатки княжої доби, наконечники стріл, прикраси, стремена, глиняний посуд.

Роботи учених на цьому місці тривали з весни 2015-го. Але на початку 2017-го процес зупинився через небажання інвестора продовжувати фінансувати дослідження. Забудовником підземного простору площі виступає фірма, яку пов’язують із Андрієм Кравцем, відомим як «завгосп Януковича» (тендер на будівництво торговельного центру виграло створене за два місяці до конкурсу ТОВ «Хенсфорд-Україна»).

19 квітня 2018 року Київрада прийняла за основу проект рішення, який передбачає розірвання інвестиційного договору з компанією забудовником, повернення ділянки на Поштовій площі громаді Києва і подальше створення музею.

7 червня Київська міська рада провалила рішення про припинення інвестиційного договору із забудовником торгово-розважального центру на Поштовій площі в Києві. 

Читайте також матеріал «Главкома» Дослідниця історії Києва Аннабелла Моріна: Поштову площу передали фірмі «завгоспа Януковича» за 3,6 млн грн

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: