Обережно, крижані бурульки! На киян чатує нова небезпека (фото)

Обережно, крижані бурульки! На киян чатує нова небезпека (фото)
Величезні бурульки звисають із дахів будівель у Києві
Фото: Київська служба порятунку

Столична влада закликає мешканців міста бути обережними

У Києві внаслідок температурних перепадів на дахах будинків, виступаючих частинах будівель і на великих деревах масово утворюються крижані бурульки. А з підвищенням температури повітря збільшується ризик падіння бурульок на перехожих.

Крижані бурульки активно утворюються на покрівлях споруд, виступаючих архітектурних частинах будівель і на великих деревах, тому необхідно спершу впевнись у відсутності загрози падіння льодових наростів.

Другий день поспіль рятувальники КАРС «Київська служба порятунку» проводять роботи по збиттю бурульок з дахів загальноосвітніх шкіл та в місцях масового скупчення людей.

Управління з питань цивільного захисту КМДА закликає мешканців міста бути обережними та дотримуватись основних рекомендацій:

  • звертайте увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків;
  • не заходьте за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності – звертайте увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків;
  • по можливості тримайтеся на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста;
  • слід бути уважними під час прогулянок у парку, особливо з дітьми. На деревах утворюється значний сніговий покрив, подекуди з них може впасти велика брила снігу разом з бурульками. Тому, проходячи біля високих дерев, спершу необхідно переконатися, що немає загрози падіння снігу;
  • власникам автотранспорту не слід паркувати свої машини біля будинків;
  • якщо під час руху ви почули зверху підозрілий шум – ні в якому разі не можна зупинятись, підіймати голову та роздивлятись що відбувається, можливо це схід снігу або крижаної брили; бігти від будівлі теж не можна, треба якомога швидко притиснутися до стіни, козирок даху послужить укриттям.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: