Поліція перекрила канал надходження наркотиків до СІЗО у Києві

Поліція перекрила канал надходження наркотиків до СІЗО у Києві
У співробітника режимного об'єкту вилучено наркотики

Співробітнику режимного об'єкта, який постачав наркотики, загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Працівники Управління протидії наркозлочинності столичного главку спільно із співробітниками полку поліції особливого призначення № 1 затримали співробітника режимного об’єкта та його подільника при спробі передати наркотики під виглядом продуктів харчування. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції у Києві.

Затримання відбулося безпосередньо під час спроби «перекидання» наркотиків на територію спецустанови, що у Шевченківському районі столиці. Спочатку поліцейські затримали уродженця Черкаської області, 1992 року народження, раніше неодноразово судимого за грабежі, розбої та крадіжки, який на момент затримання, за санкцією суду, мав перебувати під цілодобовим домашнім арештом. Під час огляду пакунку, який черкащанин намагався передати, правоохоронці виявили близько 500 грамів канабісу та 10 грамів наркотичного засобу «метадон».

У подальшому працівники УПН ГУНП у Києві спільно із співробітниками адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби України та прокуратури Києва у ході реалізації оперативної інформації на контрольно-пропускному пункті державної установи затримали та провели догляд молодшого інспектора, 1975 року народження.

У харчових продуктах,  які він намагався пронести на територію установи, поліцейські виявили 61 пакетик із порошкоподібною речовиною, 5 пакетів з речовиною рослинного походження із характерним запахом марихуани, кілька пігулок, схожих на димедрол, а також гроші, які призначалися ув’язненим.

Виявлене направили на експертизу, а співробітника режимної установи затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Його спільника суд відпустив під особисте зобов’язання.

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Слідчі готують повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу. Затриманому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: