Поліція затримала двох киян, які викрали бюст Лесі Українки

Поліція затримала двох киян, які викрали бюст Лесі Українки
Меморіальна дошка з музею Лесі Українки

Правопорушники забрали бронзовий бюст, розбили його на шматки та поступово здавали як металобрухт

Столичні правоохоронці провели комплекс оперативно-розшукових заходів та затримали підозрюваних у викраденні меморіальної дошки з музею Лесі Українки. Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

Як розповів начальник Головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко, правоохоронці провели цілий комплекс оперативно-розшукових заходів та затримали за підозрою у скоєнні правопорушення двох мешканців Святошинського району, один із яких раніше судимий за грабіж та зберігання наркотиків.

«Ми встановили, що 33-річний та 32-річний кияни викрали меморіальну дошку, розбили її на маленькі шматки та здавали їх у пункти прийому металобрухту. Одну частку дошки ми вилучили і долучили до кримінального провадження як речовий доказ. Чоловікам вже оголосили підозри у скоєнні злочину за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України – це крадіжка, вчинена у великих розмірах», - зазначив Крищенко.

За рішенням суду на час розслідування зловмисникам обраний запобіжний захід – домашній арешт. Одному із них – цілодобовий, другому – від 22:00 до 06:00 години. За вчинене чоловікам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляв «Главком», 3 березня вночі було цинічно вкрадено бюст Лесі Українки з пам’ятною дошкою, який вже понад 40 років прикрашав і виділяв меморіальний будинок в Києві по вул. Саксаганського, 97.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: