Повідомлено про підозру депутату, який вимагав мільйон за місця на кладовищі

Повідомлено про підозру депутату, який вимагав мільйон за місця на кладовищі
Затримання депутата Гостомельської селищної ради
Фото: прокуратура Київської області

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років з конфіскацією майна

Прокурор Київської області повідомив про підозру депутату Гостомельської селищної ради, який хотів за хабар у сумі 1 млн гривень виділити землю для поховання померлих.

Як повідомлялося, у середу, 4 липня, було затримано депутата VII скликання Гостомельської селищної ради на отриманні ним неправомірної вигоди.

«Вказаний депутат, знаючи, що людині необхідно 5 місць для поховання, запропонував останньому допомогти у вирішенні питання щодо видачі місць для поховання на кладовищі в смт Гостомель. Окрім цього, депутат селищної ради запропонував ще додатково 95 місць для поховання, які громадянин в подальшому може продати іншим людям. За свої «послуги» зловмисник зажадав отримати 1 млн гривень хабара, мотивуючи це тим, що він як депутат селищної ради повпливає на директора комунального підприємства для безперешкодного виділення місць для поховання», - розповіли в прокуратурі.

Після отримання частини неправомірної вигоди у сумі 282 500 гривень правопорушника затримано.

5 липня прокурор Київської області Дмитро Чібісов повідомив про підозру депутату у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) КК України.

Досудове розслідування триває.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: