Пожежі на Київщині та Житомирщині локалізовано - ДСНС

Пожежі на Київщині та Житомирщині локалізовано - ДСНС
Фото пресслужби ДСНС

Радіаційний фон по Києву, на Київщині та у Зоні відчуження у межах природних фонових значень

Станом на 7 годину 1 травня всі осередки пожеж на Житомирщині в Олевському (поблизу с. Рудня-Перганська), Лугинському (поблизу с. Повча), Овруцькому (поблизу с. Лучанки та с.Дубовий Гай) районах локалізовані. Про це інформує Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

«Відкритого вогню немає. Силами ДСНС надається допомога працівникам лісових господарств у гасінні тління окремих осередків лісової підстилки, пеньків та деревини», - йдеться у повідомленні.

Всього до гасіння пожеж на території Житомирської області залучено 587 чоловік та 92 одиниці техніки, з них від ДСНС 100 чоловік особового складу та 31 одиниця техніки.

На Київщині пожежі у лісових масивах Зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення теж локалізовані. Підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні окремих осередків тління торф’яників.

До гасіння залучено 203 чоловіка та 65 одиниць техніки, з них від ДСНС 145 чоловік особового складу та 35 одиниць техніки.

«Радіаційний фон по м. Києву, Київській області та у Зоні відчуження у межах природних фонових значень», - повідомляє ДСНС.

Нагадаємо, що 29 квітня в ході здійснення моніторингу потенційних місць залягання торфу в поймі р. Здвиж рятувальниками виявлено горіння торфу окремими осередками на загальній площі близько 1,5 га поблизу с. Шибене Бородянського району.

Як повідомлялося, у Житомирській області гасять щонайменше чотири осередки пожеж.

Київ спільно зі столичною областю створили робочу групу для упередження пожеж та подолання їх наслідків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: