Прокуратура через суд повернула Києву фонтан «Хрещатик» вартістю понад 3,4 млн грн

Прокуратура через суд повернула Києву фонтан «Хрещатик» вартістю понад 3,4 млн грн

Приміщення фонтану «Хрещатик» були незаконно відчужені на користь приватної фірми у 2009 році

Столична прокуратура у судовому порядку домоглась поновлення прав територіальної громади та повернення з незаконного володіння приміщень фонтану на вул. Хрещатик, 25. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Технічні приміщення фонтану «Хрещатик» площею близько 200 кв. м та вартістю понад 3,4 млн грн, які є комунальною власністю, у 2009 році рішенням Бориспільського міськрайонного суду Київської області були незаконно відчужені на користь приватної фірми та у подальшому неодноразово перепродані.

При цьому дійсний власник цього майна – територіальна громада Києва в особі Київради - рішень щодо відчуження або приватизації цієї нерухомості не приймала, відтак право власності громади на спірні приміщення не припинялось.

У зв’язку з цим, органи прокуратури міста Києва у грудні 2017 року звернулися до господарського суду Києва з вимогою витребувати допоміжні приміщення з незаконного володіння.

Суд погодився з доводами прокурора щодо незаконного вибуття вказаної нерухомості з комунальної власності та своїм рішенням від 26.04.2018 задовольнив позов прокуратури у повному обсязі.

Крім того, за фактом незаконної оборудки з комунальним майно триває досудове слідство за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: