Прокуратура вимагає повернути до держвласності 23 га землі в Кагарлицькому районі

Прокуратура вимагає повернути до держвласності 23 га землі в Кагарлицькому районі

Із державної власності вибуло 23,1 га земель сільськогосподарського призначення вартістю понад 600 тис. грн

Прокуратура Київської області вимагає повернути до державної власності земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею понад 23 га на території Кагарлицького району, яку незаконно передано громадянину в приватну власність. Про це повідомляє прес-служба прокуратура Київської області.

Установлено, що на підставі рішення Мирівської сільської ради Кагарлицького району громадянин отримав державний акт на право приватної власності наземельну ділянку для створення селянського господарства на території району площею понад 23 га, яку в подальшому за договором купівлі-продажу відчужив на користь іншої особи.

Як з’ясувалось, зазначене рішення сільською радою не приймалося, проте в порушенням вимог діючого законодавства радою прийнято рішення про передачу громадянину спірної земельної ділянки сільськогосподарського призначення не у приватну власність, а у постійне користування.

В той же час, відповідно до вимог чинного законодавства передбачено, щогромадяни мають право на одержання у власність земельних ділянок для ведення селянського  господарства у межах середньої земельної частки, розміром 2,62 га.

Таким чином, із державної власності вибуло 23,1 га земель сільськогосподарського призначення вартістю понад 600 тис. грн.

Реагуючи на виявлені порушення, Кагарлицькою місцевою прокуратурою пред’явлено позов про визнання недійсним державного акту на право власності на землю, скасування державної реєстрації, договору оренди та витребування земельної ділянки площею понад 23 га з незаконного володіння у власність держави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: