Прокуратура вимагає повернути Києву землю вартістю 16,5 млн грн

Прокуратура вимагає повернути Києву землю вартістю 16,5 млн грн

Компанії надано ділянки для будівництва та експлуатації торговельно-офісного центру, але вона використовувала їх не за призначенням

Київська місцева прокуратура №9 у судовому порядку вимагає повернути столичній громаді земельні ділянки на вул. Гарматній у Солом’янському районі Києва загальною площею близько 3 тис. кв. м та вартістю 16,5 млн гривень. Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва.

Установлено, що приватне підприємство ще у 2008 році отримало, а у 2016 році поновило право користування вказаними земельними для будівництва та експлуатації торговельно-офісного центру з підземним паркінгом.

Однак з’ясувалося, що компанія майже 10 років використовувала землю не за цільовим призначенням, не здійснювала на ній будівництво та мала заборгованість з орендної плати. При цьому рішення про поновлення її права користування землею було прийнято з порушеннями закону та без проведення земельних торгів.

Захищаючи інтереси територіальної громади, Київська місцева прокуратура №9 звернулась до господарського суду Києва з вимогою визнати незаконними та скасувати рішення та угоди про поновлення договору оренди, а також визнати відсутність у товариства права користування спірними земельними ділянками.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: