Пройти до мерії Києва тепер можна лише через металошукачі (фото)

Пройти до мерії Києва тепер можна лише через металошукачі (фото)
Кожен, хто потрапляє у приміщення мерії, має пройти крізь рамки металошукачів
Фото: Київрада

Київська мерія відкрила центральний вхід після ремонту першого поверху

Перший поверх мерії Києва перетворено на публічний простір. І потрапити до нього тепер можна через центральний вхід, який раніше було зачинено у зв’язку з ремонтно-реставраційними роботами. Про це заявив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів, повідомляє прес-служба міськради.

За словами Прокопіва, під час облаштування відкритого простору значну увагу було приділено безпеці працівників та відвідувачів Київради. Зокрема, організована сучасна система відеоспостереження. Як і раніше, кожен, хто потрапляє у приміщення мерії, має пройти крізь рамки металошукачів. Щоправда, наразі вони мають зручніше розташування. 

«Ми мали дискусії, чи потрібно на вході в публічний простір ставити металошукачі. Була пропозиція розмістити їх ближче до ліфтів, аби перевіряти лише тих, хто підіймається на верхні поверхи будівлі. Але нам важлива безпека людей, які працюють в open space, та безпека дітей у ігровій кімнаті. Тому ми маємо розуміти, що ті люди, які перебувають у відкритому просторі, із собою не принесли заборонених предметів чи вибухових пристроїв. Саме з цією метою також біля одного з металошукачів встановлено інтроскоп, який дозволяє дивитися вміст сумок, не відкриваючи їх. Перевірятимуть таким чином всіх відвідувачів», - зазначив Прокопів.

У рамках перетворення, перший поверх максимально пристосували для осіб з інвалідністю. Тут облаштували пандуси, є розширений доступ до ліфтів, роторні двері, з відкриттям в обидва боки, і дворівневі столи зі спеціальним пониженням. Для дітей відвідувачів створена безпечна ігрова зона

Окремо передбачене місце для грудного годування малюків. 

У санітарних кімнатах є сповивальні столики, доступ до яких мають як жінки, так і чоловіки. Також створені технічні умови для трансляції засідань Київради, відео- та фотоматеріалів. Передбачені зони для прийому громадян, а також проведення лекцій, прес-конференцій і громадських зборів.

Раніше повідомлялося, що ремонт на першому поверсі столичної мерії, який тривав з літа, обійшовся в 62 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: