Рибальський півострів у Києві таки забудують: суд дав «добро»

Рибальський півострів у Києві таки забудують: суд дав «добро»

Верховний суд відхилив позов про скасування рішення Київради про забудову півострова

Верховний суд України дозволив забудувати житловими кварталами Рибальський півострів у Києві.

Про це повідомляє прес-служба компанії-девелопера SAGA Development.

Зазначається, що Верховний суд залишив у силі рішення Київського апеляційного адмінсуду від 3 квітня та відхилив позов про скасування рішення Київради від 29 вересня 2016 року «Про затвердження детального плану територій в межах вулиці Електриків та Набережно-Рибальської дороги в Подільському районі Києва».

Згідно з рішенням суду, «передбачене детальним планом території функціональне призначення «для житлово-громадської забудови, території спецпризначення, зелених насаджень загального користування, комунально-складського призначення» не суперечить визначеному у чинному Генеральному плані Києва використанню територій».

У компанії відзначили, що це свідчить про те, що зведення поліфункціонального району на півострові правомірне, а «спроби оскаржити ДПТ – політично вмотивовані».

За словами виконавчого директора SAGA Development Андрія Вавриша, компанія була впевнена в перемозі, тому «не зупиняли будівельні роботи на Rybalsky ні на хвилину».

Як повідомлялося, будівництво житлового району Rybalsky розпочалося у грудні 2016 року.

Перші секції комплексу мають бути уведені в експлуатацію найближчими місяцями.

На початку 2017 року «Схеми» повідомляли, що за забудовою Рибальського півострова стоять екс-регіонал, депутат Нестор Шуфрич та екс-голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський, а саме зведення багатоповерхівок відбувається з порушеннями.

Зокрема порушення полягало у тому, що ДПТ Рибальського суперечить Генплану, оскільки передбачає будівництво житла там, де генеральний план до 2020 року залишав громадську забудову. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: