Рятувальники знайшли смолоскипи на місці пожежі у Чорнобилі

Рятувальники знайшли смолоскипи на місці пожежі у Чорнобилі

Авіація припинила гасити вогонь в зоні ЧАЕС і наразі гасіння продовжують наземні служби

На місці пожежі у Чорнобильській зоні знайдено смолоскипи.

Про це під час брифінгу повідомив глава Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін. 

«Дійсно, на місці пожежі були знайдені смолоскипи. Слідчі органи встановлюють їх приналежність і взагалі чи мають вони відношення до цієї пожежі», — розповів Чечоткін.

Також очільник ДСНС розповів, що авіація припинила гасити вогонь в зоні ЧАЕС і наразі гасіння продовжують наземні служби.

«Наразі продовжуються заходи щодо остаточної її ліквідації. Верхової пожежі не спостерігається. Здійснюється гасіння окремих осередків тління трави, пеньків та підстилки. Основна частина сил та засобів працює на вирішальному напрямку в районі колишнього села Копачі»,  — повідомив Чечоткін.

Раніше глава ДСНС Микола Чечоткін заявив, що рятувальникам вдалося зупинити поширення пожежі. За його словами, верхової пожежі в зоні немає, рятувальники гасять траву.

Нагадаємо, вранці у вівторок, 5 червня, на території 10-кілометрової зони (район ВРП-330 ДСП ЧАЕС) було виявлено задимлення і загоряння трав'яного покрову та чагарнику.

У мінекології повідомили, що на території зони відчуження у зв’язку із масштабною пожежею посилено контроль за радіаційною ситуацією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: