СБУ затримала столичного поліцейського, який налагодив схему отримання хабарів

СБУ затримала столичного поліцейського, який налагодив схему отримання хабарів
Затримання поліцейського, підозрюваного у хабарництві
Фото: СБУ

Інспектор поліції вимагав гроші від громадян за анулювання адміністративних протоколів за керування авто у стані алкогольного сп'яніння

У рамках розпочатого кримінального провадження співробітники Служби безпеки України викрили у Києві працівника патрульної поліції, який організував схему систематичного отримання хабарів. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Правоохоронці встановили, що інспектор столичного управління вимагав гроші від громадян за анулювання адміністративних протоколів за керування авто у стані алкогольного сп'яніння та повернення водійських посвідчень», - йдеться в повідомленні.

У березні поточного року співробітники СБУ задокументували перший факт отримання зловмисником неправомірної вигоди – 30 тисяч гривень від мешканця Києва.

Оперативники спецслужби затримали лейтенанта поліції під час отримання чергового хабара також у розмірі 30 тисяч гривень неподалік його місця роботи у Солом'янському районі столиці.

Наразі у рамках кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування. 

Вирішується питання щодо оголошення інспектору про підозру в скоєнні злочину. 

Операція проводилась спільно з працівниками прокуратури м. Києва та Управління внутрішньої безпеки Департаменту ВБ Національної поліції.

Як повідомлялося, 4 липня було затримано депутата VII скликання Гостомельської селищної ради на отриманні ним неправомірної вигоди.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: