Скільки заплатять кияни за опалення після крадіжки теплолічильників?

Скільки заплатять кияни за опалення після крадіжки теплолічильників?
З початку 2018 року у Києві було викрадено 7 загальнобудинкових теплолічильників

За встановлення нового теплолічильника у багатоквартирному будинку доведеться заплатити самим жителям

У Києві з початку 2018 року було викрадено 7 загальнобудинкових приладів обліку теплової енергії.

«Загальна кількість викрадених та пошкоджених будинкових приладів обліку складає на сьогоднішній день 361. Протягом 2017 року замість украдених лічильників тепла було відновлено 45 приладів обліку та відремонтовано - 732», - повідомили в прес-службі ПАТ «Київенерго».

Вартість оснащення багатоквартирного будинку приладом обліку теплової енергії залежить від комплектації та технічних характеристик і в середньому становить 54 тис. грн.

У багатоквартирних будинках, де теплолічильники були вкрадені, або виведені з ладу, нарахування плати за тепло проводиться за нормами. Формула розрахунку затверджена постановою КМУ та враховує кількість календарних днів надання послуг, середню температура повітря.

В опалювальному сезоні 2017/2018 рр., згідно з Постановою КМУ №1037, вартість опалення в будинках без приладів обліку в Україні розраховується за нормативом 31,55 грн/м² з урахуванням температури повітря та кількості діб надання послуги.

У лютому за даними Укргідрометцентру середня температура повітря в Києві становила -3,8°CЗ урахуванням температури повітря вартість опалення в будинках без лічильників в столиці складає 38 грн/м². Для порівняння: у січні середня температура становила -2,4 °C, а вартість опалення – 35,5 грн/м² в будинках, не обладнаних вузлами обліку теплоенергії.

Як повідомили в коментарі Domik.ua в прес-службі ПАТ «Київенерго», витрати на установку теплолічильників, виконані оператором зовнішніх інженерних мереж, відшкодовуються споживачами ЖКП. Оплачують установку загальнобудинкового приладу обліку тепла і власники приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення або гарячого водопостачання в такому будинку. Оснащення житлового будинку приладом обліку теплової енергії фінансується шляхом сплати внеску виконавцю відповідної комунальної послуги. «Слід зауважити, що в Україні не прийнято підзаконних актів, які впорядковують розрахунок внесків та оплати. До прийняття підзаконних актів ПАТ «Київенерго» не може встановлювати теплові лічильники», - розповіли в компанії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: