Стала відома подальша доля демонтованого у Києві пам’ятника Суворову

Стала відома подальша доля демонтованого у Києві пам’ятника Суворову
24 січня на подвір’ї Київського військового ліцею імені Івана Богуна пам’ятник Суворову

Пам’ятник Суворову поїде до Швейцарії

Демонтований 24 січня на подвір’ї Київського військового ліцею імені Івана Богуна пам’ятник Суворову певний час зберігатиметься на території ліцею, а пізніше його передадуть до одного зі швейцарських музеїв Суворова. Про це повідомляє Український інститут національної пам’яті.

У вівторок, 29 січня, запланована зустріч представників Міністерства оборони з військовим аташе посольства Швейцарії в Україні.

За попередньою домовленістю пам’ятник буде передано до одного зі швейцарських музеїв Суворова. На цьому, як коментує співробітник Українського інституту національної пам’яті Богдан Короленко, «завершиться останній похід Суворова через Альпи».

Нагадаємо, експертна комісія Міністерства культури України 26 грудня 2018 року одноголосно ухвалила рішення про перенесення пам'ятника російському полководцю Суворову з подвір’я Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

Раніше пам’ятник Суворову на території ліцею закрили банером-декорацією із зображенням гетьмана Івана Богуна.

Раніше у Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна було встановлено меморіальну дошку випускнику цього закладу, Герою України майору Андрію Кизилу, який загинув на Донбасі. Згідно з наказом міністра оборони України генерала армії України Степана Полторака Герой України майор Кизило Андрій Олександрович навічно зарахований до списків 1 навчальної роти ліцеїстів Київського військового ліцею імені Івана Богуна (посмертно).

Олександр Суворов — російський полководець. Був організатором придушень національно-визвольних повстань, зокрема Коліївщини на Правобережній Україні й повстання Костюшка, а також депортацій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: