Столична влада має наміри повернути басейн «Чайка» киянам

Столична влада має наміри повернути басейн «Чайка» киянам

«Ми налаштовані повернути басейн «Чайка» у власність громади і реконструювати його»

Столична влада налаштована повернути у комунальну власність басейн «Чайка» в Сирецькому парку, щоб уже через рік тут запрацював відновлений спортивний заклад. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час відкриття форуму «Let’s create our future together», який проводить громадська ініціатива #SOSмайбутнє. У заході взяли участь посол Європейського союзу Хюг Мінгареллі, уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба, представники громадянського суспільства, активісти.

«Сьогодні цей захід відбувається в приміщенні басейну «Чайка». А точніше, того, що було колись приміщенням басейну. Усім відомо, як у Києві не вистачає сучасних спортивних споруд – майданчиків, басейнів, стадіонів, де наші діти могли б займатися спортом, щоб гармонійно розвиватися і рости здоровими. Такі заклади повинні залишатися у власності громади без зміни їх цільового призначення. Разом ми зможемо змінити ситуацію», – наголосив Віталій Кличко.

Міський голова зазначив, що басейн «Чайка» колись віддали у приватні руки. Інвестор, який брав зобов’язання відновити спортивний заклад, не виконав його. Приміщення і далі руйнується.

«Хочу зазначити, що міська влада зараз готує всі документи, щоб через суд повернути басейн «Чайка» у комунальну власність. І після цього, я сподіваюся, вже наступного року ми відновимо цей басейн, який стане ще одним сучасним спортивним об’єктом, де зможуть тренуватися і оздоровлюватися тисячі дітей», – наголосив Віталій Кличко.

Він додав, що столична влада має гарний досвід, коли разом із громадою повернула киянам знакові об’єкти, які раніше передали під забудову та хотіли знищити.

«Наприклад, наступного року ми плануємо реконструкцію легендарного стадіону «Старт». Кілька років судів... Але в лютому цього року Вищий господарський суд остаточно повернув стадіон громаді міста. Також разом із небайдужими киянами ми повернули місту Київський велотрек, який уже став окрасою і гордістю столиці. Парк «Наталка», я вважаю, золотий стандарт парків у європейській столиці. Я дякую усім небайдужим, активним киянам, відповідальному бізнесу, нашим іноземним друзям. Ми разом змінюємо наше місто. Робимо його таким, яким хочемо бачити. Містом, в якому хочемо жити», – сказав Віталій Кличко.

Мер зазначив, що у Києві відкривається все більше спортивних об’єктів. Цього року після реконструкції відкрився оновлений історичний Київський велотрек, здійснять також капітальний ремонт футбольних полів дитячо-юнацької спортивної школи «Чемпіон», легкоатлетичного стадіону на бульварі Шамо, фізкультурно-оздоровчого комплексу на вул. Райдужній.

Посол Євросоюзу в Україні Хюг Мінгареллі, який також взяв участь у форумі в приміщенні басейну «Чайка», наголосив, що ЄС надає підтримку таким проектам.

«Ми відкриті, щоб знайти додаткові можливості для фінансування проекту. Ви можете розраховувати на підтримку ЄС», – зазначив Хюг Мінгареллі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: