Столичні депутати пропонують Раді заборонити продаж алкоголю у дитячих ігрових кімнатах

Столичні депутати пропонують Раді заборонити продаж алкоголю у дитячих ігрових кімнатах

Київрада пропонує законодавчо визначити поняття «дитяча ігрова кімната»

У вівторок, 26 червня, на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення звернутися до Верховної Ради України щодо заборони продажу алкоголю і тютюнових виробів на території дитячих ігрових кімнат. 

Відтак, Київрада пропонує законодавчо визначити поняття «дитяча ігрова кімната». Також на меті — заборонити продаж, вживання пива та алкогольних, слабоалкогольних напоїв, столових вин і тютюнових виробів у дитячих кімнатах, що функціонують у торгово-розважальних центрах та інших громадських місцях загального користування. Зазначені зміни депутати Київради пропонують внести до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». 

«Наразі законодавчо не визначено поняття «дитяча ігрова кімната». Саме тому деякі торгові центри продають алкоголь прямо в ігрових кімнатах. Відповідно діти сприймають споживання алкоголю як належне, і не усвідомлюють його шкоду. Запропоновані зміни до чинного законодавства є необхідним кроком, аби вберегти здоров’я українців, підвищити тривалість життя та продовжити розбудову нації, яка буде вільною від алкогольної чи тютюнової залежності», - зазначила співавтор відповідного рішення, депутат Київради Юлія Лобан. 

Звернення підтримали 72 депутати Київради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: