Столичні правоохоронці «кришували» групу кишенькових злодіїв

Столичні правоохоронці «кришували» групу кишенькових злодіїв

Прокуратура викрила оперуповноважених одного з райуправлінь поліції на систематичному хабарництві

Правоохоронці Києва викрили та затримали двох оперуповноважених одного з районних управлінь поліції в Києві, які займалися системним хабарництвом та прикриттям осіб, які вчиняли крадіжки в ТРЦ та збували крадене.
Про це інформує прес-служба столичної прокуратури, повідомляє «Главком».
 
Як встановлено слідством, зазначені працівники поліції організували на території Деснянського району столиці злочинну діяльність груп кишенькових злодіїв з числа осіб ромської національності та вихідців із кавказького регіону. Під час скоєння ними злочинів, правоохоронці забезпечували їм прикриття та допомагали уникнути відповідальності. Крім того, укривали факти крадіжок від реєстрації та фальсифікували звернення громадян з цього приводу.
 
Слід зазначити, що до своєї протиправної діяльності, працівники поліції залучили окремих представників охорони одного з ТРЦ столиці, які контролювали за грошову винагороду діяльність злодіїв, а також знищували відеодокази із системи відеонагляду торговельного центру.
 
Крім того, окремим нелегальним заробітком для вказаних поліцейських стала організація систематичних поборів із місцевих підприємців, а також з осіб, які займаються збутом краденого.
 
Саме під час одержання щомісячної плати від одного з підприємців вказані поліцейські були затримані.  
 
В рамках кримінального провадження 14 та 15 червня 2017 року слідчими столичними прокуратури спільно з іншими правоохоронцями проведено понад 20 обшуків, у тому числі, у приміщеннях згаданого ТРЦ, а також за місцем проживання осіб ромської національності в Києві та області.
 
Затриманим правоохоронцям готується повідомлення про підозру.
 
Слідчі дії тривають.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: