Суд повернув громаді Києва ділянку на Рибальскому острові вартістю 86 млн грн

Суд повернув громаді Києва ділянку на Рибальскому острові вартістю 86 млн грн

За фактом незаконного заволодіння комунальною власністю триває досудове розслідування

Київська місцева прокуратура № 7 через суд домоглася повернення столичній громаді з незаконного володіння земельної ділянки площею понад 1,8 га та вартістю 86 млн грн, що розташована по вул. Електриків, 20-А у Подільському районі Києва (Рибальський острів). Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Так, під час розслідування кримінального провадження прокуратура встановила, що в жовтні 2017 року право власності на вказану земельну ділянку на підставі ухвали одного з районних судів Донецької області перейшло до фізичної особи, яка у подальшому передала її до статутного капіталу приватного товариства.

Водночас, установлено, що Київрада, як власник цієї землі, рішень про її передачу у приватну власність не приймала, а державний акт на право власності на вказану земельну ділянку не видавався та не реєструвався.

У зв’язку з викладеним, прокурором подано позов про витребування земельної ділянки на користь територіальної громади.

Господарський суд Києва, дослідивши доводи прокурора, визнав законними позовні вимоги та задовольнив позов у повному обсязі.

Крім того, повідомляємо, що за фактом незаконного заволодіння комунальною власністю триває досудове розслідування для притягнення винних осіб до відповідальності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: