«Свободівці» зірвали засідання Київради

«Свободівці» зірвали засідання Київради

Представники фракції ВО «Свобода» забрали мікрофон у мера Києва Віталія Кличка

Секретар столичної міськради Володимир Прокопів оголосив у засіданні колегіального органу перерву. Причина - представники фракції ВО «Свобода» забрали мікрофон у мера Києва Віталія Кличка, вимагаючи, щоб вступне слово сьогодні виголосив глава їх фракції Юрій Сиротюк.

Столичного міського голову почали звинувачувати в залученні найманців для побиття людей, які протестують проти незаконних будівництв.

Про це повідомляє KV.

Кличко традиційно після відкриття засідання міськради почав вітати депутатів, які нещодавно відсвяткували свій день народження.

При цьому на трибуну вийшов голова фракції «Свобода» Юрій Сиротюк, а столичного градоначальника в президії оточили депутати з цієї фракції. Вони вимагали, щоб мікрофон насамперед включили Сиротюку і звинувачували Кличка в залученні «тітушек» для вирішення будівельних конфліктів.

Йдеться про зіткнення на вул. Половецька, 25-27, де торгове представництво Таджикистану має намір побудувати висотку на місці гаражів місцевих жителів. 9 березня там жорстоко побили депутата-мажоритарника Верховної Ради Юрія Левченка («Свобода») і депутата Київради з цієї фракції Святослава Кутняка. Вони намагалися перешкодити знесенню гаражів.

А пізніше з'ясувалося, що їх побили представники ТОВ «Корпоративна безпека». Цю фірму запросив для охорони підрядник КП «Київблагоустрій» - ТОВ «Вістекс-Компані» (фірма, підозрювана в розкраданні бюджетних коштів, що виділяються на демонтаж кіосків).

Антикорупційна комісія Київради 12 березня 2018 року зажадала від мера Києва на час проведення розслідування відсторонити від займаних посад в.о. директора КП «Київблагоустрій» Андрія Андрєєва і директора Департаменту благоустрою КМДА Андрія Фіщука. У МВС депутати просили відкрити кримінальне провадження, а у генпрокурора Юрія Луценка - взяти під контроль хід розслідування.

Представники фракції «Свобода» у Київраді погодилися розблокувати роботу комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування тільки після узгодження проекту рішення про розірвання договору оренди землі з забудовником на вул. Половецької, 25-27.

Як повідомлялося, сьогодні продовжилося засідання VІ сесії Київради, яке почалося ще 22 лютого

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: