Територію фабрики Roshen перетворять на громадський простір (фото)

Територію фабрики Roshen перетворять на громадський простір (фото)
Французька ландшафтна компанія InSitu спільно з українською студією ландшафтної архітектури Kotsiuba розробили проект парку 
Фото: Kotsiuba

У дворі фабрики з'явиться парк

У 2014 році керівництво фабрики Roshen вирішило перенести частину виробничих потужностей з Києва у Вінницю та Бориспіль, а на території фабрики зробити громадський простір Roshen Plaza для мешканців і гостей міста.

Французька ландшафтна компанія InSitu спільно з українською студією ландшафтної архітектури Kotsiuba розробили проект парку у внутрішньому дворі фабрики Roshen. Про це йдеться на сайті Kotsiuba.

На закритому конкурсі 2016-го InSitu перемогла, а студію Kotsiuba запросили приєднатися в якості місцевих ландшафтних архітекторів, щоб зробити адаптацію проекту внутрішнього двору до українських реалій. Зокрема, вони зважали на клімат, місцеві матеріали та відчуття, що повинні з'являтися в просторі.

Половину парковки компанії вирішили перетворити на паркову зону. Крім того, проект передбачає фонтани перед центральним фасадом будівлі, 3D mapping на фасадах і сімейне кафе. Архітектори також спроектували зелений амфітеатр з галявиною, яка взимку буде перетворюватися на ковзанку.

Спростити доступ до парку має прямий вихід із підземного переходу з проспекту Науки.

Наразі реалізовано сад для працівників і паркувальний простір. Його зробили максимально зеленим — між рядами автомобілів висаджено берези та багаторічники.

Для проекту використовували довговічні природні матеріали місцевого виробництва, серед яких граніт і дерев'яні дубові настили для лав.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: