У Броварах начальник управління освіти підозрюється у розтраті 250 тис. грн

У Броварах начальник управління освіти підозрюється у розтраті 250 тис. грн
Начальник управління освіти Броварської міської ради Оксана Мельник

Начальника управління освіти Броварської міської ради викрито на підробленні офіційних документів та розтраті коштів місцевого бюджету

Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру депутату Броварської міської ради, яка, будучи начальником управління освіти і науки, здійснила розтрату коштів місцевого бюджету на суму майже 250 тис грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

«За процесуального керівництва прокуратури Київської області викрито начальника управління освіти Броварської міської ради на підробленні офіційних документів та розтраті коштів місцевого бюджету. Встановлено, що у липні 2018 року між управлінням освіти і науки Броварської міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду щодо капітального ремонту за кошти місцевого бюджету спортивної зали однієї із шкіл в м. Бровари. Однак, у грудні минулого року вказана службова особа, яка є депутатом міської ради, достовірно знаючи, що відповідні будівельні роботи у повному обсязі проведені не були, підписала акт приймання виконаних підрядних робіт. На підставі вказаного офіційного документу замовником робіт на рахунок підприємства перераховано грошові кошти», - йдеться в повідомленні.

Як з'ясувалось, обсяги та вартість фактично виконаних робіт не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією відповідно до договорів на суму майже 250 тис грн.

Дії службової особи міської ради кваліфіковано за ч. 2 ст. 191 КК (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

На даний час у вказаному кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Жінці загрожує до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: