У Києві будуть оприлюднювати імена справжніх власників землі

У Києві будуть оприлюднювати імена справжніх власників землі

Відомості про кінцевих бенефіціарних власників необхідно буде оприлюднювати в проектах рішень Київради, в листах, заявах та пропозиціях, що розглядаються під час засідань постійних комісій КМР

Сьогодні, 24 квітня, на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли в цілому рішення «Про надання інформації стосовно кінцевих бенефіціарних власників юридичних осіб, що претендують на отримання прав на землю чи майно територіальної громади міста Києва». 

Тож відтепер у проектах рішень, які подаються на розгляд Київради з питань володіння, користування і розпорядження столичною землею, вказуватиметься інформація не лише про кінцевих бенефіціарних власників, а й про засновників (учасників) юридичних осіб. Відповідні відомості можуть бути отримані безкоштовно з відкритого реєстру Міністерства юстиції України. Це допоможе уникати корупційних ризиків і сприятиме максимальній прозорості при вирішенні питань власності та землекористування. 

Окрім того, відомості про кінцевих бенефіціарних власників необхідно буде оприлюднювати не лише в проектах рішень, які виносяться на розгляд сесії Київради, а й в листах, заявах та пропозиціях, що розглядаються під час засідань постійних комісій КМР.

Нагадаємо, проект рішення, який передбачає доручити Департаменту земельних ресурсів і Департаменту комунальної власності КМДА при поданні на розгляд Київради проектів рішень щодо отримання землі комунальної власності вказувати інформацію про кінцевого бенефіціарного власника юридичних осіб-заявників було прийнято у першому читанні на пленарному засіданні 20 грудня 2017 грудня.

Згідно з чинним законодавством з 2015 року всі товариства зобов’язані оприлюднювати та оновлювати інформацію про своїх кінцевих бенефіціарних власників у відкритому Єдиному державному реєстрі юридичних осіб. Разом з тим, деякі товариства, що подають клопотання на отримання землі або приміщень комунальної власності, ігнорують правила і не оприлюднюють інформацію про своїх справжніх бенефіціарів. 

Рішення підтримали 83 депутати.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: