У Києві можуть створити лабораторію для консервації знайдених на Поштовій площі артефактів

У Києві можуть створити лабораторію для консервації знайдених на Поштовій площі артефактів
Розкопки на Поштовій площі

Кличко дав доручення розробити алгоритм збереження знайдених на Поштовій площі артефактів

Артефакти, знайдені на Поштовій площі, мають бути збережені та передані наступним поколінням. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час засідання Київради.

«Все, що нам дісталося у спадок, ми повинні зберегти і передати наступним поколінням. Без минулого ми не можемо будувати майбутнього», - заявив він.

Також міський голова наголосив, що алгоритм збереження цих знахідок має бути напрацьований спільно депутатами та громадськістю. «Це наше спільне завдання - зробити логічні кроки, яким чином ми маємо вирішити це питання ефективно і правильно. Щоб не було спекуляцій, ми всі – однодумці в цьому питанні. Але наше завдання сьогодні – знайти правильний шлях для реалізації того, чого від нас очікує громада – збереження історичної і культурної спадщини нашого міста», - додав він та дав доручення профільній комісії Київської міської ради напрацювати відповідний проект рішення.

Також Кличко зацитував лист, в якому фахівці пояснюють можливу процедуру збереження відповідних артефактів. «Про створення музею, музеєфікацію предметів і їх експонування можна вести мову після реставрації та консервації цих предметів», - йдеться у листі.

Консервація ж предметів повинна проводитися в спеціально оснащеній лабораторії, якої немає ні в Києві, ні в Україні. Тож для здійснення відповідних заходів таку лабораторію потрібно створити.

Нагадаємо, сьогодні, 19 квітня, Київрада прийняла за основу проект рішення, який передбачає розірвання інвестиційного договору з компанією забудовником, повернення ділянки на Поштовій площі громаді Києва і подальше створення музею.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: