У Києві почали зносити кіоски «Союздруку»

У Києві почали зносити кіоски «Союздруку»

Комунальники вже демонтували два об’єкти в центрі Києва

Комунальне підприємство «Благоустрій» розпочало демонтувати у Києві торговельні об’єкти з розповсюдження преси «Союздрук».

Про це розповіли у ТОВ «Агентство «Союздрук», пише Голос.юа.

Так, згідно з інформацію, наданою представниками «Союздруку», виконавці КП «Благоустрій» вже демонтували два торговельні об’єкти в самому центрі Києва. На найближчому засіданні міськради планують ухвалити рішення про ліквідацію ще десяти таких об’єктів, а на черзі «подання» про демонтаж загалом 50 таких торговельних точок з продажу газет та журналів.

У офіційному зверненні трудового колективу «Союздруку» до міського голови зауважується, що така тактика міської влади абсолютно не співвідноситься з європейськими принципами та принципами вільного розповсюдження преси. Адже у будь-якій європейській країні посягання на торговельні павільйони, де продають друковані ЗМІ, інтерпретується як посягання на свободу слова.

Агентство «Союздрук» інтерпретує такі дії з боку КМДА як тиск на друковані ЗМІ напередодні виборів. «У нашому випадку обрано найкоротший шлях: цинічне перекриття каналу постачання видань до читачів. Громадян просто «відрізають» від можливості отримувати інформацію, чим обмежують їх право вибору та формування власної думки», - говорить керівник агентства «Союздрук» Ганна Кулаківська.

Окрім того йдеться про матеріальні збитки друкованих видань, які втратять ринок роздрібного збуту. Передплата сьогодні стає дедалі менш популярною. А ось купити свіжу газету, журнал чи просто довідник садівника ще поки доступно.

«За часи нашого існування, особливо в останні десятиліття, було чимало спроб знищити «Союздрук» в тій чи іншій мірі. Але щоб ось так, просто від міської влади йшла ініціатива ліквідації торговельних об’єктів, де продаються друковані видання, – це просто абсурд! Я не виключаю, що почався якийсь «переділ» впливів та зміщення бізнес-інтересів щодо земельних ділянок. Але ж мова йде про ЗМІ та право українців на вільний доступ до інформації й свободу слова! Які тут можуть бути «переділи»? - говорить Кулаківська.

У «Союздруці» заперечують, що в кіосках продається що завгодно, але не преса.

Агентство «Союздрук» на сьогодні розповсюджує такі газети як «Сегодня», «Голос України», «Урядовий кур’єр», «Факти і коментарі», «Бульвар Гордона», «День», «Комсомольська правда в Україні», «Дзеркало тижня», «Дзеник Київський», «Вести», «ТВ парк», «Хрещатик», в цілому близько 300 найменувань різних друкованих видань.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: