У Києві правоохоронці затримали озброєну групу грузинських гастролерів

У Києві правоохоронці затримали озброєну групу грузинських гастролерів
Затримання одного зі зловмисників

На рахунку злочинної групи близько 10 нападів на підприємців з метою заволодіння великими сумами грошей

Правоохоронці затримали групу кримінальних грузинських гастролерів. Нападники скоїли розбійний напад на столичній Оболоні поблизу автосалону.

«Під погрозою зброї та із застосуванням фізичної сили вони забрали у подружжя сумку з грошима та втекли. Завдяки проведеній спецоперації столичних поліцейських, зловмисників затримали упродовж години. У фігурантів вилучили кілька пістолетів,набої, мобільні телефони, балаклави та одяг, автомобілі, на яких вони скоювали злочини, тощо», - повідомили у МВС.

Зазначається, що до чергової частини Оболонського управління поліції надійшло повідомлення про те, що невідомі чоловіки вихопили у чоловіка сумку та втекли автомобілем Mazda у бік житлового масиву Троєщина. За вказаною адресою терміново зорієнтували автопатрулі, по Києву оголосили план «Сирена».

«Встановлено: коли сімейна пара вийшла зі свого транспортного засобу, до них під’їхав автомобіль, з якого вибігло троє нападників. Погрожували зброєю, били, а відтак відібрали сумку із грішми та втекли з місця злочину на Mazda», - додають правоохоронці.

Після обстеження місця події, поліція вилучила два предмети, зовні схожі на набої, та одну гільзу.

Повідомляється, що протягом години працівники карного розшуку наздогнали та затримали п’ятьох нападників на околиці Деснянського району столиці.

За словами начальника Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрія Крищенка, всі підозрювані ‑ громадяни Грузії. Організатор злочину ‑ 1976 року народження, четверо інших ‑ виконавці 1977, 1973, 1987 та 1982 років народження. Один із зловмисників з 2014 року перебуває у розшуку.

«У затриманих вилучили кілька пістолетів, які відправили на експертизу, транспортні засоби, на яких вони скоювали злочини, балаклави, одяг, засоби для розбиття скла,засоби зв’язку, номерні знаки», ‑ розповів керівник столичних поліцейських.

Після проведення обшуків за місцями мешкання підозрюваних, було також вилучено пістолети з глушниками, магазини з набоями, близько 30-ти мобільних телефонів, якими вони користувалися.

«Нападників затримали в порядку статті 208 КПК України. На цей час вже доведено, що зловмисники причетні до скоєння трьох розбійних нападів. Крім того, є всі підстави вважати, що на рахунку злочинної групи близько 10 нападів на підприємців з метою заволодіння великими сумами грошей. Тож у рамках розслідування цієї справи будуть встановлені всі деталі та обставини кримінальних епізодів», ‑ підсумував Крищенко.

До слова, на Київщині морський піхотинець напав на патрульного.

Нагадаємо, нещодавно у центрі Києва невідомий із молотком напав на бізнесмена.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: