У Києві пройшов костюмований парад джек-рассел-тер'єрів (фото)

У Києві пройшов костюмований парад джек-рассел-тер'єрів (фото)
Парад собак породи джек-рассел-тер'єрів
Фото: 44.ua

Учасники заходу пройшли колоною від Хрещатика до арки Дружби народів

У неділю, 10 червня, у Києві пройшов парад собак породи джек-рассел-тер'єрів. Цього року захід такого формату відбувся вдруге і був присвячений двохсотріччю породи. У ньому брали участь близько 500 власників собак цієї породи разом зі своїми вихованцями.

Традиційно учасники зібралися на перехресті Хрещатика та вул. Прорізної і пройшли колоною до арки Дружби народів, де хода завершилася масштабним святом з ярмарком, конкурсами, майстер-класами та святковим концертом.

Анонсуючи захід, організатори поставили кілька умов для учасників - господарі чотириногих повинні були попередньо вигуляти собак і взяти з собою пакети для прибирання за ними. Крім цього, під час параду домашніх улюбленців треба було тримати на повідках.

Господарі тварин дали волю фантазії, створюючи образи для себе і своїх улюбленців і вбираючись разом з ними у святкові костюми.

Відзначимо, творцем породи джек-рассел-тер'єр вважається британський священик Джек Рассел, який на початку XIX століття зайнявся поліпшенням мисливських якостей звичайних фокстер’єрів. Йому вдалося вивести собаку, яка стала дуже популярною серед мисливців і фермерів. У ХХ столітті джек-рассел-тер'єри потрапили в континентальну Європу, потім розійшлися по всьому світу.

Швидше за все, собаки цієї породи так би і залишалися мрією мисливців. Але фільм «Маска» зробив джек-рассел знаменитими. Веселий, моторний і кмітливий пес на кличку Майло став кінозіркою. Потім собака породи джек-рассел-тер'єр знялася у фільмі «Важка дитина-2». Але найвідомішим став пес на кличку Уггі, який знявся у фільмах «Артист» і «Води слонам!». За роль у фільмі «Артист» Уггі отримав спеціальний приз Канського кінофестивалю в 2011 році.

Завдяки успішній кар'єрі в кіно британські собаки стали однією з найпопулярніших порід в світі.

Нагадаємо, 10 червня у столиці відбулася ще одна яскрава подія - кольоровий пробіг Kyiv Color Run.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: