У Києві судитимуть двох громадян за захват прибережної зони Дніпра

У Києві судитимуть двох громадян за захват прибережної зони Дніпра

Двоє громадян захопили пляжну зону в урочищі «Осокорки» у Дарницькому районі столиці для власного користування

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №2 завершено розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти відносно двох громадян, які самовільно зайняли земельні ділянки у межах прибережної захисної смуги річки Дніпро, за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 197-1 КК України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

«Установлено, що зазначені особи, не маючи жодного рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про передачу у власність або надання у користування (оренду) землі, захопили пляжну зону в урочищі «Осокорки» у Дарницькому районі столиці для власного користування. Надалі, вказану територію огородили парканом, завадивши доступу місцевих мешканців до зон відпочинку на березі», - йдеться у повідомленні.

Внаслідок вказаних протиправних дій зловмисники фактично обмежили право містян на користування земельними ділянками, що перебувають у власності територіальної громади м. Києва та відносяться до прибережної захисної смуги річки Дніпро.

На сьогодні обвинувальні акти стосовно зловмисників скеровано до Дарницького районного суду м. Києва для розгляду по суті. Ще одному фігуранту повідомлено про підозру у вчинені аналогічного злочину.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавлення волі на строк до двох років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: