У Києві судитимуть нотаріуса, який сприяв рейдерському захопленню торгового центру

У Києві судитимуть нотаріуса, який сприяв рейдерському захопленню торгового центру

Нотаріус за 18 тис. доларів США незаконно здійснив державну реєстрацію прав на зазначений об’єкт нерухомості на сторонніх осіб

Київською місцевою прокуратурою №2 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно приватного нотаріусу Київського міського нотаріального округу, який сприяв рейдерському захопленню торгового центру вартістю майже 135 млн гривень, розташованого у Дарницькому районі столиці. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Установлено, що нотаріус, зловживаючи своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди в розмірі 18 тис. доларів США, незаконно здійснив державну реєстрацію прав на зазначений об’єкт нерухомості на сторонніх осіб.

За результатами розслідування нотаріусу оголошено підозру за ч.3 ст.365-2, ч.5 ст.27 ч.3 ст.206-2 Кримінального кодексу України (зловживання повноваженнями особою, що здійснює професійну діяльність, пов’язану з наданням публічних послуг і пособництво у протиправному заволодінні майном підприємства, шляхом укладання угод з використанням підроблених документів підприємства, які завдали великих збитків).

Обвинувальний акт наразі скеровано до Дарницького райсуду столиці для розгляду по суті. За вчинене підозрюваному загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Об’єкт нерухомості у ході досудового слідства повернуто законним власникам.

Як повідомлялося, 23 липня у Святошинському районі Києва невідомі влаштували рейдерське захоплення державного підприємства «Електронмаш».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: