У Києві судитимуть податківця за хабар у $700

У Києві судитимуть податківця за хабар у $700

Посадовець підозрюється у вимаганні хабара від підприємства

Прокуратурою Києва скеровано до суду обвинувальний акт щодо головного державного ревізора - інспектора Головного управління Державної податкової служби у Києві за фактом одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомляє пресслужба столичної прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, посадовець вимагав та отримав від представника підприємства неправомірну вигоду у розмірі 700 доларів США за уникнення негативних наслідків у вигляді нарахування додаткових штрафів підприємству після проведення перевірки.

Так, 11 лютого 2020 року у ході контролю за вчиненням злочину інспектора затримали в порядку ст. 208 КПК України після отримання від представника підприємства вказаних грошових коштів.

Наразі обвинувальний акт за підозрою вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, скеровано до Подільського районного суду для розгляду по суті.

Санкція статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, прокуратурою Києва направлено до суду обвинувальний акт стосовно начальника відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності Деснянського управління поліції у Києві за фактами систематичного одержання неправомірної вигоди від представників грального бізнесу за невтручання в їхню діяльність.

На Київщині затримано адвоката, підозрюваного у вимаганні хабара від підзахисного.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: