У Києві відкриється виставка, присвячена журналісту, що першим розповів світу про Голодомор в Україні

У Києві відкриється виставка, присвячена журналісту, що першим розповів світу про Голодомор в Україні
Цього року Україна та світ відзначає 85-ті роковини Голодомору

Відвідувачі виставки матимуть можливість зануритися у світ 30-х років ХХ століття

20 листопада у столичній галереї «Лавра» відкриється виставка «Ґарет Джонс. Щоденник», присвячена постаті видатного британського журналіста, який першим розповів світові правду про Голодомор 1932-33 років в Україні.

Відкриття виставки о 19:00.

Відвідувачі виставки матимуть можливість зануритися у світ 30-х років ХХ століття, дізнатися, за яких умов Ґарет Джонс робив свої журналістські розслідування, з якими перепонами і брехнею стикався під час роботи, яким силам йому довелося протистояти. 

Виставка, організована компаніями FILM.UA Group, Kinorob та AMUSEUM за підтримки Українського інституту національної пам’яті та Українського культурного фонду, стане першим кроком у реалізації масштабного соціально-просвітницького проекту компанії FILM.UA Group, метою якого є популяризація персони Ґарета Джонса в Україні та світі.

Виставка «Ґарет Джонс. Щоденник» у столичній галереї «Лавра» триватиме з 20 листопада до 10 грудня. Час роботи експозиції: з 12.00 до 20.00.

Ґарет Джонс – британський журналіст, який, ризикуючи життям, тричі відвідав радянську Україну в найважчий період її історії. У 1930-1933 роках він побачив голод власними очима і, не вагаючись, голосно розповів про це світу. Однак світ промовчав, політики Заходу не бажали чути незручну їм історію, а поважні медіа не підтримали журналіста в його боротьбі за правду, продовжуючи публікувати альтернативні новини, народжені у Москві. Проте посіяне Ґаретом зерно все ж таки проросло та похитнуло рух тоталітарної машини. Журналістські розслідування Ґарета згодом стали підґрунтям для написання алегоричного роману «Колгосп тварин» Джорджа Орвелла.  

Нагадаємо, цього року Україна та світ відзначає 85-ті роковини Голодомору. День пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. у 2018 році припадає на 24 листопада. Цього дня передбачається проведення громадської акції «Запали свічку». О 16:00 пам’ять жертв геноциду українського народу вшанують хвилиною мовчання. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: