У Києві запрацювало цифрове радіо

У Києві запрацювало цифрове радіо

Нині цілодобово мовлять 9 радіостанцій

11 травня Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення запустив в експлуатацію локальний цифровий радіо-мультиплекс у Києві. Тож нині цілодобово мовлять 9 радіостанцій – «Українське радіо», «Промінь», «Культура» (Національна суспільна телерадіокомпанія України), «Країна ФМ», «Hype Radio», «Zemlya», «Old Fashioned Radio», «Радіо Мейдан», «Радіо Марія». Про це повідомляє прес-служба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Під час прес-конференції голова Національної ради Юрій  Артеменко і член Національної ради Сергій Костинський випробували якість сигналу цифрового радіо за допомогою спеціального приймача. Навіть без підняття антени на висоту вдалося піймати сигнал кількох радіостанцій. Загалом сигнал цифрового радіо покриває увесь Київ і прилеглі райони.

«Ми вважаємо, що перспективи у нас є», – заявив Артеменко. Водночас він назвав і основну проблему для розвитку цифрового радіо – нестача приймачів. Нині радіо у цифрі можна слухати передусім у нових автомобілях, які обладнані спеціальними приймачами. Решті ж громадян необхідно придбати або ж перехідник для більш старих марок автомобілів, або ж звичайний радіоприймач, що приймає сигнал у форматі DAB+.

Трансляція цифрового радіо в Києві відбувається двома передавачами, що працюють у синхронному режимі на каналі 7D, потужністю 1 кВт і 2 кВт. Мовлення здійснюється у форматі DAB+.

Костинський зауважив на тому, що великі радіогрупи спочатку досить скептично сприйняли ідею впровадження цифрового радіо. Однак уже зараз, коли оголошено наступний конкурс на 4 вільні місця у цьому цифровому радіомультиплексі, на нього подалася одна з найбільших медіа-груп України. «І немає  сумніву в нас, що усі 14 радіостанцій будуть мовити в цифрі», – сказав Костинський.

Загалом на конкурс надійшли заяви від 5 претендентів. Прийом документів уже завершено, до 14 серпня буде визначено переможців цього конкурсу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: