У Київраді вирішили, як далі забудувати уже перенаселені Позняки

У Київраді вирішили, як далі забудувати уже перенаселені Позняки
Основний вид використання території проектування - житлова забудова

За 5 років площа житлової забудови збільшиться до 126,72 га

Проект Детального плану території в межах проспекту Петра Григоренка, вулиць Анни Ахматової, Драгоманова, Ревуцького, Миколи Бажана в Дарницькому районі Києва готовий до винесення на розгляд Київради.

Як стало відомо KV, 23 жовтня комісія Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування погодила відповідний проект рішення.

Проект подали на розгляд міськради заступник голови КМДА Олександр Спасибко і директор Департаменту містобудування та архітектури КМДА Олександр Свистунов. Замовником цього ДПТ виступив Департамент містобудування та архітектури КМДА, розробником - КО «Інститут Генплану Києва».

Проект ДПТ

Площа, охоплена цим ДПТ, - 298 га. Територія обмежена:

  • з півночі - промрайонів Березняки;
  • зі сходу - 6-м мікрорайоном Харківського масиву;
  • із півдня - житловим масивом Осокорки;
  • із заходу - житловим масивом Позняки.

Територія ДПТ включає в себе такі житлові мікрорайони:

  • 5-ий мікрорайон Позняки (26,86 га)
  • 6-ий мікрорайон Позняки (34,04 га)
  • 6-ий мікрорайон Позняки (А) (17,0 га)
  • 7-й мікрорайон Позняки (39,54 га)
  • Промрайон Позняки (72,74 га).

Існуючий житловий фонд на охопленій ДПТ території представлений 10-16-22-поверховими житловими будинками і незначною садибною забудовою.

На сьогоднішній день основний вид використання території проектування - житлова забудова. Основну її частку займає житлова багатоквартирна забудова (117,44 га, 40%). Зона садибної забудови становить 5,89 га (2%). Загальна площа житлової забудови становить 121,65 га. За 5 років її планується збільшити до 126,72 га.

Проектні території житлової багатоповерхової забудови планується розмістити в 6-му і 7-му мікрорайонах. У 6-му мікрорайоні Позняки запроектовано розміщення 12-поверхового житлового будинку по вул. Драгоманова, 31-з, перший поверх якого повинна займати школа мистецтв на 500 учнів, і житлового комплексу «Лебединий», частина якого вже будується. У складі цього ЖК передбачено розміщення вбудовано-прибудованого дитячого навчального закладу на 100 місць.

У 7-му мікрорайоні Позняки також планується будівництво житлових будинків по вул. Драгоманова, 35 і вул. Драгоманова, 35/55. Усі запроектовані будинки повинні мати підземні паркінги. На прибудинкових територіях передбачається розміщення гостьових автостоянок, дитячих майданчиків, зон відпочинку для дорослого населення, спортивних майданчиків, господарських зон.

Чисельність населення в багатоквартирному житловому фонді, згідно з проектом ДПТ, виросте на 3648 осіб - з 52,4 тис. до 55,9 тис. Усереднена щільність населення в житлових мікрорайонах збільшиться з 425 чоловік/га до 459 осіб/га.

Навколо озера Лебедине заплановано створення зони відпочинку з упорядкованими пішохідними доріжками, велодоріжками, спортивними та дитячими майданчиками. У документі сказано, що в безпосередній близькості від скверу «буде розміщений спортивно-оздоровчий комплекс з басейном і відкритим стадіоном».

Проектом детального плану запропоновано збільшення території проектного лікувального комплексу та будівництво додаткової поліклініки на перетині вул. Здолбунівська і вул. Григоренка на 1000 відвідувачів/зміну.

«Також заплановано будівництво меридіональної магістралі Троєщина-Осокорки - основної планувальної осі лівобережжя, частиною якої стане просп. Григоренка. Магістраль довжиною 22 км пройде від вул. О. Бальзака, уздовж залізничних колій, по просп. Григоренка. Основна проїжджа частина проспекту має в проекті по 3 смуги руху в кожному напрямку, між якими пройде лінія швидкісного трамвая. По проспекту передбачені проїзди шириною 7,5 м і 10 м (існуюча проїжджа частина)», - йдеться в проекті ДПТ.

Проектом ДПТ також «передбачена реконструкція Дарницького шосе з частковою зміною траси і розширенням проїжджої частини, для організації безперервного руху транспорту по шосе і реконструкція транспортної розв'язки в різних рівнях на перетині Харківського і Дарницького шосе».

Крім того, в ДПТ, на розрахунковий період (етап 20 років) намічено будівництво п'ятиповерхових гаражів на території ГСК «Енергетик», «Енергетик-2» і «Славутич», загальною місткістю 14 350 машино-місць. У зазначених гаражах нібито передбачено зберігання автомобілів, що належать жителям існуючої житлової забудови мікрорайонів «Позняки» і «Позняки-Західні».

У північній частині охопленої ДПТ території в даний момент знаходиться золошлакозвалище. Після 2022 року планується його закриття та рекультивація. У проекті ДПТ також запроектовано розміщення на його місці озелененою зони з озером.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: